Minggu, 25 September 2016

Kumpulan Contoh Surat Lamaran Kerja 2016

Disokong dengan keadaan kesihatan yang baik dan kecekapan bahawa saya telah menguasai Bahasa Inggeris, iaitu sama ada lisan atau bertulis. Di samping itu digunakan untuk bekerja menggunakan komputer, terutamanya aplikasi pakej MS Office beroperasi, seperti Excel, Word, akses, PowerPoint Contoh Surat Lamaran Kerja Terbaru, OutLook, internet juga. Anda perlukan kakitangan pentadbiran yang boleh dipercayai yang saya fikir betul-betul dengan sejarah pendidikan dan kecekapan.

Contoh surat lamaran kerja yang baik dan betul-betul pada dasarnya tidak hanya menggunakan bahasa Indonesia Surat Lamaran Kerja struktur penulisan yang baik atau betul, tetapi juga mampu untuk menjual diri. Niat untuk menjual di sini ialah dapat menyampaikan kelayakan dan kecekapan anda menyesuaikan diri dengan kemahiran yang diperlukan dalam kedudukan, Syarikat telah menawarkan.Jl. Metro Pondok Indah 45
Jakarta Selatan 15776
(021) 5687795

25 Mei 2015

Yth;
Kepala Bagian Sumber Daya Manusia
PT. Daya Guna Fertilizer
Jl. Ciputat Raya 16 A
Ciputat
Tangerang 15774

Dengan hormat,

Bersama ini saya kirimkan surat lamaran beserta curriculum vitae sebagai tanggapan atas iklan Anda di harian Kompas, hari Sabtu 21 Mei 2015.

Saya telah mempunyai pengalaman selama lima tahun menjadi manajer pemasaran produk kosmetik dan perawatan rambut di PT. Surya Ayu Cosmetic, Jakarta. Dalam posisi tersebut saya bertanggung jawab atas penjualan di wilayah Jakarta, Tangerang, Bekasi, Bogor dan Cilegon.

Saya menyadari bahwa surat lamaran maupun curriculum vitae yang saya kirimkan ini tidak dapat menjelaskan kualifikasi saya secara mendalam. Oleh karena itu, saya sangat mengharapkan adanya suatu kesempatan wawancara, dimana saya dapat menjelaskan bagaimana potensi dalam diri saya dan pelayanan yang akan saya berikan akan menjadi asset yang berharga bagi PT. Daya Guna Fertilizer.


Hormat saya,


Nadya Faizzatia

Jika anda tidak keberatan, saya merayu masa untuk bertemu untuk membincangkan keperluan dan objektif akan tercapai. Sebelum anda mencipta Surat Lamaran Kerja Tempahan 2015. Anda terlebih dahulu memahami kandungan surat lamaran kerja. Pada Laman ini kita akan belajar semula serta amalan membuat iringan, Surat lamaran pekerjaan yang dimasukkan ke dalam surat rasmi peribadi, taipkan huruf untuk tidak menggunakan format mentah.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar