Jadi daging (sama ada mentah atau dimasak), produk ternakan, atau produk yang mengandungi telur mula marjerin menjadi cair dan suhu mencecah 40' F atau sekitar 4.44' C maka bakteria yang mungkin wujud dalam makanan akan mula membiak. Makanan atau bahan makanan yang terdedah seperti ini mungkin tidak unfrozen dengan meletakkan ia sahaja di meja dapur, di dalam air panas/suam atau dibenarkan disuhu ruang yang lebih daripada dua jam.
- 1 keranjang tongkol pindang isi 2
- 5 siung bawang merah
- 2 buah tomat sedang
- 10 biji cabe rawit
- garam secukupnya
- gula secukupnya
Menurut USDA, Terdapat tiga cara untuk selamat Cairkan makanan atau biasanya dipanggil oleh pencairan. Itulah mencairkannya di dalam peti sejuk, dalam air sejuk atau dengan menggunakan microwave. Yuk kita lihat proses satu demi satu di bawah. Wokeh kini kembali ke Resep Ikan Tongkol Rica-Rica kembung dengan herba rica-rica à la Manado. Untuk mengelakkan ikan menjadi goreng, kemudian kekal keras pernah GORENG ikan kembung sehingga overcooked.
Tidak ada komentar:
Posting Komentar